Et Beni Aldırma – Tedavisi

Et Beni Aldırma – Tedavisi

Et benleri, nevüs-gerçek benlerden farklıdır. Saplı veya sapsız olabilen, deri renginde veya kahverenkli yumuşak, iyi huylu, zararsız oluşumlardır. Saplı fibrom, yumuşak fibrom, akrokordon adlarıyla da bilinmektedir. Genellikle boyutları küçüktür. Et benleri koltuk altı, boyun, kasıklar gibi alanlarda daha sık görülmekle birlikte vücudun herhangi bir alanında ortaya çıkabilir. Genetik olarak oluşabilir veya hamilelik, kilo alma, diyabet gibi hastalıklarda sayıca artabilir.

Tedavisinde farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Bunlar, koter, plazma tedavisi, kriyoterapi (dondurarak alma) ve lazer cihazı tedavileridir. Gerçek benlerden farklı oldukları için yakılarak veya dondurularak yok edilmesinde sakınca yoktur.

Et beni, bazı deri hastalıkları ile karışabilir. Örneğin; siğil, nevüs (ben), deri kanseri gibi. Bu durumlardan ayırt etmek için dermatoloji muayenesi yapılmalıdır. Et beni teşhisinin muayene edilerek konulması çok önemlidir. Et beni sanılıp da, aslında başka bir durum veya kanser ise, uygunsuz tedaviler sonucunda süreç olumsuz bir hale dönüşebilir.

Fiyat Talep Formu


Doç. Dr. Hatice Gamze DEMİRDAĞ

Dermatoloji Uzmanı

Adres

Acıbadem Kent Hastanesi - İzmir

Takip Edin
Takip Edin
© Dr. Hatice Gamze DEMİRDAĞ.
All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.

© Dr.Hatice Gamze DEMİRDAĞ. All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.