Altın İğne Radyofrekans Nedir?

Altın İğne Radyofrekans Nedir?

Altın iğne veya iğneli radyofrekans uygulaması, ameliyatsız cilt gençleştirme tedavisinde uygulanan yöntemlerden biridir. Güvenilir ve onaylı cihaz ile işlem yapılmaktadır. Üzerinde iletkenliği yüksek, altın kaplama iğnelerin bulunduğu bir başlık aracılığıyla radyofrekans enerjisi verilir.

Altın İğnenin Faydaları

Deri yüzeyine zarar vermeden, derinin alt tabakalarına ulaşan enerji, kollajen ve elastin lifleri uyarmakta ve deride tamir aşaması başlayıp yenilenme oluşmaktadır. Cildi sıkılaştırmak ve tekrar şekillendirmekte kullanılan cilt gençleştirme uygulamasıdır. Cildin daha canlı, parlak ve güzel görünmesine yardım eder. Her cilt tipinde uygun olup, ciddi yan etkileri olmayan ameliyat gerektirmeyen bir uygulamadır.

Altın İğne Tedavisinin Uygulama Alanları

Derinin yenilenmesinin yararlı olabileceği tüm alanlarda kullanılmaktadır. Cilt gençleştirme, skar tedavisi, akne izi tedavisi, yüz sıkılaştırma, gözenek küçültme, boyun-dekolte bölgesinin toparlanması ve ince kırışıklıkların tedavisinde uygulanabilmektedir.

Altın İğne Nasıl Yapılır? Kaç Seans Uygulanır?

Uygulama öncesinde anestezik kremler sürülerek uygulama yapılacak alan uyuşturulur. Böylece acı ve ağrının en aza inmesi hedeflenir. Yaklaşık 30 dk sonra yüz iyice temizlenir ve işleme uygun hale getirilir. İşlem yaklaşık 30-45 dk sürmekte ve kişinin hastalığına ve deri yapısına bağlı olarak en az 3-6 seans yapılması önerilmektedir. 2-4 hafta ara ile yapılabilmektedir. İşlemin olumlu etkileri ilk uygulamadan sonra görülmeye başlamakta ve seanslar yapıldıkça etkisi artıp uzamaktadır.

Altın İğnenin Yan Etkileri Nelerdir?

Yan etkileri hafif düzeyde olup geçici etkilerdir. İşlem sonrası deride kızarıklık, hafif ödem oluşmakta ve çoğunlukla 1 gün içinde geçmektedir. İğnelerin giriş yerlerinde çok küçük kabuklar, kanamalar veya kızarıklık gözlenebilir, bu yen etkiler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer.

Altın İğne Kimlere Yapılmaz?

Altın iğne tedavisi tüm deri tiplerinde ve yetişkin çağda güvenle kullanılan bir işlemdir. Ancak bazı durumlarda altın iğne uygulaması önerilmez. Uygulama yapılacak alanda aktif enfeksiyon, uçuk, sedef hastalığı, ekzema ve belirgin açık yara olması durumunda işlem yapılmamalıdır.

Altın İğne İşlemi Sonrası Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Deri üzerinde ufak hasar oluşturup iyileşme ve yapılanma sürecini hızlandıran bir işlemdir. İşlem sonrası uygulama alanında kızarıklık ve hassasiyet görülür. Bu dönemde güneşten korunmak, direkt güneş ışınlarına maruz kalmamak çok önemlidir. Yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır. İşlem sonrası bir gün boyunca yüzün yıkanmaması ve makyaj yapılmaması gerekmektedir.

Altın iğne radyofrekans işlemi hakkında ayrıntılı bilgi ve işlem ücreti için iletişime geçebilirsiniz.

Doç. Dr. Hatice Gamze DEMİRDAĞ

Dermatoloji Uzmanı

Adres

Acıbadem Kent Hastanesi - İzmir

Takip Edin
Takip Edin
© Dr. Hatice Gamze DEMİRDAĞ.
All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.

© Dr.Hatice Gamze DEMİRDAĞ. All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.