Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Dudaklar estetik görünüm açısından önemli alanlardan biridir. Yaşın ilerlemesi ile dudaklardaki estetik görünüm azalabilmektedir. Dudaklar incelmekte, kıvrım azalmakta, nem oranı düşmekte ve dudak dolgunluğunu yitirmektedir. Dudakların hacimli görünmesi için yapılan ameliyat dışındaki işlemlerden biri dudak dolgusudur.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Dudak dolgusu işlemi öncesinde ağrı ve acı olmaması için lokal anestezik krem sürülerek dudak bölgesi uyuşturulur. Hyalüronik asit içeren dolgu maddesi ince uçlu iğne ile dudak bölgesindeki ihtiyaç duyulan alana uygun teknikle verilir. İşlemin etkisi yapıldığı anda görülmektedir.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Dudak dolgusu işlemi ameliyatsız estetik işlemlerden biridir. Kalıcılık 9 ay ile 1 yıl arasında olmaktadır. Ömür boyu kalıcılık yoktur. Dudağın yapısına, kullanılan dolgu ürününe, miktarına, dolgunun vücuttan atılım durumuna göre dolgunun dudakta kalma süresi değişebilmektedir. 1 yılın sonunda dolgu işlemi yenilenebilir.

Dudak Dolgusu Kaç Yaşında Yapılır?

Erişkin döneme gelmiş, ergenlik döneminden sonra her kişi dudak dolgusu işlemi yaptırabilir. Ancak dudak hacminin azaldığı ilerleyen yaşlarda yapılması önerilmektedir. Bilinen bir hastalık, kullanılan bir ilaç varsa hekim bilgilendirilmelidir.

Dudak Dolgusu Miktarı, Kaç cc Verilir?

Verilecek dolgu miktarı kişinin dolgu ihtiyacına göre belirlenir. Ortalama 1 cc dolgu genelde yeterli olmaktadır. Fazla miktarda dolgu malzemesinin abartılı ve yapay bir görünüm oluşturma ihtimali vardır.

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dudak dolgusu çok hassas yapılan bir işlemdir. İşlem sonrası aşırı sıcak içecek ve yiyecek tüketilmemelidir. Dudakların ovulması, sert çiğneme hareketleri, ruj sürmek ve öpüşmek, birkaç gün spor, havuz, banyo, sauna gibi aktiveler yapılmaması tavsiye edilir. Dolgu sonrasında hekiminizin kaçınılması gereken konular üzerinde verdiği önerilere ve sürelere uyulmalıdır.

Dudak Dolgusu mu Dudak Vitamini mi?

Dudak vitamini işlemi dudağın nem kazanmasını, beslenmesini ve canlanmasını sağlayan bir uygulamadır. Dudaklarda dolgunluk kaybı ve incelik belirginse dudak dolgusu tercih edilir. Dudak dokusunda hacim kaybının fazla olmadığı, dudağın nemsiz olduğu durumlarda veya dudak dolgusu istemeyen kişilerde dudak vitamini uygulaması güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Dudak vitamini uygulama öncesi dudaklar lokal anestezik kremle uyuşturulur, ardından temizlenip, küçük ince uçlu iğneler ile vitamin ve hyalüronik asitli solüsyonlar dudaklara verilir. Dudak hacminde belirgin bir değişiklik olmadan dudağa ihtiyaç duyduğu nem ve bakım sağlanmış olur. İşlem sonrasında ufak hassasiyet ve morarma bazen görülebilse de bu etkiler birkaç gün içerisinde kaybolur. Yüz ifadesinde değişim yapmayan ameliyatsız uygulamalardan biri olarak kalıcılık süresi 4-6 ay arasında değişmektedir. Tekrarlayan seanslar ile kalıcılık süresi artmaktadır.

Doç. Dr. Hatice Gamze DEMİRDAĞ

Dermatoloji Uzmanı

Adres

Acıbadem Kent Hastanesi - İzmir

Takip Edin
Takip Edin
© Dr. Hatice Gamze DEMİRDAĞ.
All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.

© Dr.Hatice Gamze DEMİRDAĞ. All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.